آشنایی با انواع رنگ خودرو و مراحل رنگ آمیزی بدنه اتومبیل

آشنایی با انواع رنگ خودرو و مراحل رنگ آمیزی بدنه اتومبیل

رنگ‌هایی که برای ماشین خودرو استفاده می‌شوند، در ایجاد زیبایی ظاهری و البته محافظت از بدنه آن نقش مهمی دارند. در واقع رنگ خودرو، یکی از عوامل کلیدی در انتخاب افراد است و هرچه رنگ استفاده شده، کیفیت، درخشندگی و جلا بیشتری داشته باشد، محصول نهایی ارزش و اعتبار بیشتری در فرایند انتخاب مشتری خواهد داشت. به این ترتیب در ادامه، تلاش می‌کنیم انواع رنگ خودرو و مراحل آن را با هم بررسی کنیم.

چرا رنگ‌آمیزی خودرو مهم است؟

رنگ آمیزی خودرو کاری نیست که صرفاً به دلایل زیبایی انجام شود، در حقیقت اگر خودرو دچار خراشیدگی یا برخورد شدیدی شده باشد که رنگ بدنه از بین رفته و در نتیجه فلز زیر آن نمایان شود، باید در اسرع وقت، رنگ آمیزی مجدد انجام شود. چرا که فلز در معرض خطر زنگ‌زدگی قرار دارد و پنل‌های زنگ زده از یکپارچگی بدنه خودرو می کاهد.

دلیل دیگر برای رنگ آمیزی ماشین، محافظت از سطح است. قرار گرفتن در معرض آفتاب، باران و سرما به مرور زمان روی رنگ خودروی تأثیر می‌گذارد و اگر لکه‌های سفیدی روی خودروی خود مشاهده کردید، اینها نشانه‌هایی هستند که نشان می دهد باید خودروی خود را رنگ کنید.

دلایل دیگر عبارتند از حباب و تغییر رنگ رنگ؛ حباب زدن زمانی اتفاق می‌افتد که روکش شفاف آسیب ببیند و اکسیداسیون زیر رنگ باعث ایجاد حباب‌هایی شود که نشانه این است که ماشین نیاز به رنگ‌کاری دارد.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره رنگ پریدگی ماشین؛ از دلایل تا روش‌های ترمیم و پیشگیری

چرا تغییر رنگ خودرو ایجاد می‌شود؟

چرا تغییر رنگ خودرو ایجاد می‌شود؟

تغییر رنگ به دلیل خراب شدن کت شفاف (clear coat (پوشش پایه)) یا در مکان‌هایی که ساییدگی پوشش شفاف را از بین برده است، رخ می‌دهد. با برداشتن کت شفاف، کت رنگی در معرض عناصر قرار می‌گیرد و به تدریج شروع به تغییر رنگ می‌کند. برای جلوگیری از از بین رفتن کامل رنگ، نیاز به رنگ آمیزی است.

انواع رنگ خودرو چگونه ساخته می شود؟

چهار قسمت اصلی که رنگ خودرو را می‌سازند عبارتند از رنگدانه، تینر، بایندر و مواد افزودنی. این چهار عنصر برای ارائه پوشش رنگ عالی که الزامات طراحی را برآورده می‌کند ترکیب شده‌اند.

  1. رنگدانه‌ها به ایجاد رنگ و خواص پنهان کمک می‌کنند و دو نوع موجود‌اند: پرایم (prime) و اکستندر (Extender). رنگدانه پرایم وظیفه ایجاد رنگ و کدورت را دارد، در حالی که رنگدانه گسترش دهنده چسبندگی رنگ‌ را بهبود می‌دهد.
  2. در بحث انواع رنگ خودرور، جز بایندر را نباید فراموش کنیم؛ بایندرها (binder) یک اثر اتصالی برای نگاه‌داشتن رنگدانه‌ها دارند و یک فیلم خشک ایجاد می‌کنند. بایندر هم عملکرد رنگ خودرو را بهبود بخشیده و کیفیت را افزایش می‌دهد؛ به عبارت دیگر منجر به چسبندگی بهتر و مقاومت بهتر در برابر سایش و محو شدگی می‌شوند و اثر براق روی بدنه را افزایش می‌دهند.
  3. حلال‌ها یا مایعات به مخلوط کردن رنگ و ماده چسبنده با یکدیگر کمک می‌کنند تا قوام درستی به آن بدهند.
  4. افزودنی‌ها به عنوان یک عنصر غلیظ کننده عمل می‌کنند که تراکم رنگ را برای اعمال بهتر فراهم می‌کند. همچنین به ریزش رنگ بدون دردسر کمک می‌کنند.

رنگ حلال چیست؟

یکی از انواع رنگ خودرو، رنگ حلال است که دارای حلال‌های شیمیایی مانند لاک (lacquer)، اورتان (urethane) یا مینای دندان (enamel) است. رنگ‌های حلال به دلیل دوام و توانایی‌شان در جلوگیری از زنگ‌زدگی شناخته شده‌اند. این حلال‌ها بخش عمده‌ای از رنگ را تشکیل می‌دهند و پس از خشک شدن، ترکیبات آلی مضر را آزاد می‌کنند. این ترکیبات مضر محیط زیست را تخریب می‌کنند و خطری برای سلامتی محسوب می‌شوند و در نتیجه حضور آنها از بازار به تدریج کاهش پیدا می‌کند.

رنگ Waterborne به چه معناست؟

رنگ Waterborne به چه معناست؟

در رنگ‌های آبی از هیچ حلالی استفاده نمی‌شود و کاملا بی‌ضرر هستند، زیرا تنها حلال مورد استفاده در رنگهای آبی، آب است. رنگ آب را می توان بر روی سطوح مختلف مانند روی پوشش آستر یا فلز ساده یا پوشش تازه اعمال شده اعمال کرد. رنگ‌های موجود در آب محبوب هستند زیرا از نظر محیط زیست ایمن هستند و ترکیبات آلی مضر مانند رنگ‌های حلال را آزاد نمی‌کنند. شاید از نگاه محیط زیستی از انواع رنگ خودرو، رنگ واتربن، بهترین گزینه باشد.

بیشتر بخوانید: رنگ آمیزی بدنه ماشین – نحوه آماده سازی

مراحل رنگ آمیزی ماشین

بعد از اینکه انواع رنگ ماشین را بررسی کردیم، باید مراحل آن را بررسی کنیم؛ رنگ آمیزی روی ماشین به آسانی استفاده از قلم‌مو روی بوم نیست و عوامل زیادی برای تسهیل رنگ خودرو مورد نیاز است. این موارد شامل:

  • یک محیط بسته که گرد و غبار در آن پخش نباشد و اطراف آن رطوبت بیش از حد نداشته باشد.
  • ابزار مناسب برای سنباده زدن، رنگ آمیزی و محافظت از بخش‌هایی که نباید رنگ‌آمیزی شوند، وجود داشته باشد.
  • زنگ‌زدگی‌ها باید حذف شود و گرد و غبار قبل از شروع فرایند رنگ‌آمیزی، از سطح پاک شود.

مرحله آماده سازی: سندبلاست (Sandblasting)

رنگ آمیزی ماشین یک فرآیند ماهرانه است که در آن قاب/بدنه ماشین فرآیندی را برای حذف ناخالصی‌های روی سطح انجام می‌دهد تا سطح صافی به دست آید، این کار از طریق سندبلاست (ساب‌پاشی) که عیوب، رنگ، زنگ‌زدگی و سایر آلاینده‌ها را از سطح پاک می‌کند، به دست می‌آید. این مرحله مهم است، زیرا سطحی را که یک پوشش محافظ نگه می‌دارد تمیز می‌کند. این موضوع را هم یادتان باشد برای محافظت از رنگ خودرو خود می‌توانید پوشش سرامیکی یا فیلم محافظ رنگ را انتخاب کنید، اما بهتر است این کارها در زمان خرید خودرو انجام شود.

مرحله 2: پرایمر

پس از سندبلاست استفاده از پرایمر، شروع می‌شود؛ پرایمر نوعی رنگ است که از رزین، حلال‌ها و مواد افزودنی تشکیل شده است و سطح خودرو را برای رنگ آمیزی آماده می‌کند. در واقع استفاده از آستر، اولین قدم در رنگ آمیزی خودرو است و به هیچ قیمتی نمی‌توان آن را نادیده گرفت. زیرا پرایمر به تراز کردن سطح بدنه فلزی خودرو کمک می‌کند. در این مرحله برای رفع عیوب ناشی از ساخت، پوشش پرایمر ضروری است. پوشش اولیه پرایمر به محافظت از بدنه فلزی خودرو در برابر زنگ زدگی، دمای بالا، خرده سنگ و اشعه UV خورشید کمک می‌کند.

مرحله 3: پوشش پایه

مرحله بعد استفاده از بیس کت یا پوشش رنگی است و 4 حالت پایه دارند: جامد، فلزی، مروارید و مات. هر یک از چهار گونه دارای خواص متمایزی هستند و ظاهر متفاوتی را ارائه می‌دهند و با توجه به شرایز و ویژگی‌های خوردو، یکی از آنها انتخاب خواهد شد.

مرحله 4: پوشش شفاف

آخرین مرحله در رنگ آمیزی خودرو، استفاده از کت شفاف است. کت شفاف روی پوشش پایه اعمال می‌شود. از آنجایی که این مرحله نهایی رنگ خودرو است و بلافاصله با محیط اطراف در تماس است، روکش شفاف باید ماندگاری بالایی داشته باشد، در نتیجه باید توانایی محافظت از پوشش سطح را در برابر سایش خارجی داشته باشد و خواص شیمیایی آن باید در برابر اشعه‌های مضر UV مقاومت ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: تیونینگ خودرو چیست ؟ تیونینگ بدنه و موتور ماشین

انواع فینیش رنگ خودرو

انواع فینیش رنگ خودرو

در بحث انواع رنگ خودرو، نباید فینیش آن را نادیده گرفت. به طور کلی 4 دسته رنگ در این بحث وجود دارد:

  1. رنگ فلزی

رنگ متالیک درخشندگی فلزی به هر رنگ جامدی که دارای آلومینیوم است، می‌بخشد. البته رنگ متالیک کمی گران است، زیرا به طور موثرتری نسبت به هر رنگ جامد دیگری، تمامی آسیب‌های جزئی وارد شده به اتومبیل را پوشش می‌دهد، همچنین در مقایسه با سایر رنگ‌های جامد دیگر، ماندگاری بیشتری دارد. البته معایب رنگ متالیک را نباید فراموش کرد که شامل گزینه‌های رنگ کمتر و مشکل ایجاد تطابق با رنگ فعلی ماشین است. همچنین پوشاندن خراش‌ها و لکه‌های رنگ متالیک هزینه بر است.

  1. 2. رنگ مروارید

رنگ‌های مروارید مشابه رنگ متالیک هستند، اما به جای پودر آلومینیوم، حاوی کریستال‌های سرامیکی هستند. کریستال‌های سرامیکی می‌شکنند و نور خورشید را منعکس می‌کنند و در نتیجه نگهداری آنها راحت‌تر است. در مقایسه با سایر رنگ‌های خودرو، ظاهر متفاوتی به خودروی شما می‌دهند. همچنین ظاهر کلی آنها خیره کننده و پر زرق و برق است. یکی دیگر از مزایای رنگ مرواریدی این است که سایش آن نسبت به رنگ های جامد سخت‌تر است و در نتیجه ماندگاری نسبتاً طولانی دارند. اما تطبیق رنگ مرواریدی دشوار است  و همین موضوع تعمیر آن را سخت‌تر و پرهزینه‌تر می‌کند.

  1. 3. رنگ جامد

رنگ‌های جامد پرکاربردترین رنگ‌ در اتومبیل‌ها هستند، بیشتر به این دلیل که استفاده از آنها آسان است و به راحتی با سایر رنگ‌ها تظابق دارند. اگر به نحوی توانستید رنگ را خراش دهید، می‌توانید به راحتی با خرید یک خودکار یا رنگ همسان، قسمت را دوباره رنگ کنید. به دلیل استفاده گسترده و در دسترس بودن آسان، رنگ آمیزی ماشین شما با رنگ جامد مقرون به صرفه است.

  1. 4. رنگ مات

رنگ مات بیشتر نور پرتاب شده به آن را جذب می‌کند و درخششی کدر به سطح خودرو می‌دهد. روکش‌های مات به ندرت در خودروها دیده می‌شوند، زیرا کشیدن آن‌ها بسیار دشوار است، نیاز به نگهداری بسیار جدی دارند و بسیار گران هستند. روکش‌های مات چندان محبوب نیستند، زیرا فقط در رنگ هایی مانند مشکی، نقره‌ای یا خاکستری موجود هستند.

سوالات متداول انواع رنگ خودرو

سوالات متداول انواع رنگ خودرو

  1. انواع رنگ ماشین شامل چه مواردی است؟

چهار نوع رنگ ماشین وجود دارد: الف) اورتان که بسیار مقاوم است، استفاده از آن آسان است، سریعتر خشک می‌شود، اما پرهزینه‌تر است. ب) مینای آکریلیک که ماندگاری طولانی دارد و در دو نوع ساخته می‌شود. تک‌مرحله‌ای (مخلوطی از پوشش پایه و شفاف) و دو مرحله‌ای (یک پوشش پایه و یک پوشش شفاف به طور جداگانه اعمال می‌شود). ج)  لاک اکریلیک که جلوه براقی به بدنه اتومبیل می‌دهد، کار با آن آسان است، اما به هنگام قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش به سرعت محو می‌شود. د) اورتان اکریلیک: اثری طولانی مدت دارد، کار با آن آسان است، اما اگر رنگ به سرعت اعمال نشود، خشک می‌شود.

بیشتر بخوانید: رنگ پلی اورتان چیست و چه کاربردی دارد؟

2) کدام نوع از انواع رنگ خودرو، برای اتومبیل‌ها مناسب است؟

رنگ اورتان ماندگارترین رنگ خودرو است که به سرعت از بین نمی‌رود. این نوع رنگ در بسیاری از رنگ‌های اکریلیک که معمولاً بر پایه آب هستند، زنده می‌ماند. این رنگ‌ها ارزان هستند و در صورت استفاده سریع خشک میشوند. پرداخت قوی‌تر و بهتری از رنگ مینای اکریلیک دارند و در شرایط مشابه می‌توانند تا 10 سال بیشتر از رنگ‌های اکریلیک دوام بیاورد.

3) انواع روکش رنگ خودرو شامل چه مواردی است؟

الف) رنگ متالیک دارای یک لایه شفاف اضافه است؛ مقدار کمی پودر فلز را با پوشش رنگ مخلوط می‌کند و سطحی براق به آن می‌دهد. ب) رنگ مرواریدی دارای پودر فلزی متشکل از کریستال‌های سرامیکی است. این کریستال‌ها به بازتاب و شکست نور کمک می‌کنند و سطح را براق‌تر و جذاب‌تر می‌کنند. ج) رنگ جامد که ارزان‌تر و پرکاربردتر هستند، زیرا تطبیق رنگی آسانی دارند و هر خراش جزئی با یک نقاشی ساده، پوشانده می‌شود. د) نگهداری رنگ مات دشوار است و به محصولات خاصی برای نگهداری نیاز دارد.

خرید رنگ ماشین ایرانی و خارجی

4) هنگام تهیه رنگ ماشین جدید چه نکاتی را باید در نظر داشت؟

به هنگام انتخاب از میان انواع رنگ خودرو، این نکات را در نظر داشته باشید:

  • رنگ ماشین را قبل از انتخاب، حتما با بدنه خودرو مطابقت دهید.
  • رنگ‌های ایمن برای محیط زیست را خریداری و اعمال کنید.
  • قبل از اعمال هر رنگی، ماشین خود را تمیز کنید.

5) نکات انتخاب از میان انواع رنگ خودرو، قبل از خرید چیست؟

اگر رنگ قرمز را برای ماشین انتخاب می‌کنید، به یاد داشته باشید که سریعتر از رنگ‌های دیگر محو می‌شود. ماشین را پولیش دهید تا رنگ پریده نشود، اما هرگز از واکس مات روی آن استفاده نکنید. اگر ماشین را به طور منظم تمیز نمی‌کنید، رنگ خاکستری یا نقره‌ای را انتخاب کنید تا حد زیادی کثیفی‌ها را پنهان کند.

دیدگاه ها 25

25 replies on “آشنایی با انواع رنگ خودرو و مراحل رنگ آمیزی بدنه اتومبیل”

    بازرگانی کمال

    آشنایی با انواع رنگ خودرو و مراحل رنگ آمیزی بدنه اتومبیل

    نیما طالب زاده

    رنگ خودرو از عوامل تاثیرگذار در زیبایی و جذابیت آن به شمار می رود. همچنین، رنگ خودرو به عنوان عایق بدنه خودرو در برابر خط و خش و نور خورشید می باشد و به نوعی از خودرو محافظت می کند. در هنگام خرید خودرو، توجه به رنگ آن برای خریداران، از درجه اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد زیرا ممکن است برای تغییر رنگ خودرو، مجبور به تعویض خودرو شوید.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    علی موسایی

    ساختار رنگ اتومبیل غالبا از 3 ماده و ترکیب اصلی با نام های حلال، پیگمان و رزین تشکیل می گردد. حلال، عامل سیالیت رنگ محسوب می شود. بدون حلال ضمن بالا رفتن ویسکوزیته رنگ، عملا انتقال آن به ظرف دیگر با مشکل همراه می شود. پودری شبیه به بتن و دارای 100 رنگ و تونر، با عنوان پیگمان شناخته می شود. همچنین، رزین زمینه مناسب برای چسبندگی بهتر و بیشتر رنگ به سطح مدنظر را فراهم می آورد.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    علی نیایی

    سلام وقت بخیر
    رنگ متالیک علاوه بر دو لایه رنگ اصلی و آستر از لایه دیگری به نام کیلر یا محافظ تشکیل شده است. کیلر آخرین لایه‌ای است که روی بدنه ماشین قرار می‌گیرد و از رنگ ماشین محافظت می‌کند. در صورت استفاده‌نکردن از کیلر، رنگ متالیک دوامی نخواهد داشت. در واقع کیلر موجب دوام، استحکام و درخشندگی رنگ متالیک می‌شود.

    در رنگ متالیک مقدار کمی پودر فلزی وجود دارد که موجب می‌شود نور بیشتری منعکس شود و ماشین ظاهر زیباتر و درخشان‌تری داشته باشد. میزان درخشش رنگ متالیک به میزان نوع فلز موجود در رنگ بستگی دارد.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    محمدی

    در رنگ‌های صدفی به‌جای فلز از کریستال‌های سرامیکی به‌نام میکا استفاده می‌شود که حالتی کریستالی به رنگ می‌دهد. کریستال‌های سرامیکی مانند منشور عمل می‌کنند و رنگ را به طیف‌های مختلفی تقسیم می‌کنند که در نتیجه آن از زوایای مختلف، رنگ‌های گوناگونی ایجاد می‌شود. این رنگ‌ها بسیار براق و درخشان هستند و نور را منعکس می‌کنند. رنگ‌های صدفی آسیب‌های کوچک و جزئی روی بدنه را به‌خوبی پنهان می‌کنند. رنگ صدفی قیمت بالایی دارد و بیشتر در خودروهای گران‌قیمت و لوکس استفاده می‌شود.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    مولایی

    طیف وسیعی از انواع رنگ خودرو وجود دارد که هریک با کدی مشخص می‌شوند. با استفاده از این کدها به‌راحتی می‌توان رنگ موردنظر را پیدا کرد. شناسایی درست کد رنگ خودرو در مواقعی مانند ترمیم رنگ خودرو مهم است. زیرا باید از رنگ خودرو برای ترمیم قسمت آسیب‌دیده استفاده کنیم. در غیر این صورت بدنه ماشین دورنگ می‌شود و ظاهر ناخوشایندی پیدا می‌کند. بنابراین باید با کد رنگ خودرو آشنا باشیم و نحوه پیداکردن آن را بدانیم.

    برای کد رنگ خودرو استانداردهای مختلفی وجود دارد. این کد می‌تواند ترکیبی از چند عدد و حرف یا صرفا چند عدد باشد. ترکیب کد رنگ خودرو به مدل و برند تولیدکننده آن بستگی دارد.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    بینایی زاده

    در انتخاب بهترین رنگ ماشین عوامل گوناگونی دخیل هستند. عواملی مانند میزان بودجه‌ای که دارید، نوع خودرو و رنگ موردعلاقه‌تان. برای محافظت از بدنه ماشین در برابر خط‌وخش و عوامل محیطی مانند باران و نور آفتاب بهتر است که از رنگ سرامیکی استفاده کنید. رنگ‌های متالیک نیز زیبایی خیره‌کننده‌ای دارند و جلوه خوبی به اتومبیل شما می‌دهند. ولی اگر خودرویی ارزان‌قیمت دارید و نمی‌خواهید مبلغ زیادی برای رنگ آن هزینه کنید، می‌توانید از رنگ ساده و معمولی استفاده کنید.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    تنهای تنها

    مهم‌ترین عامل کثیفی ماشین، گردوغبار و آلودگی هواست. رنگ مشکی به‌شدت گردوخاک و کثیفی را نشان می‌دهد. به‌خصوص اگر در مناطق پر گردوغبار و آلوده زندگی می‌کنیم یا به‌دلیل نداشتن پارکینگ، باید ماشین را در حیاط یا کوچه پارک کنیم. رنگ سفید کمتر از رنگ مشکی گردوغبار را نشان می‌دهد، ولی از این نظر بهترین رنگ نیست. رنگ‌هایی مانند نقره‌ای و خاکستری بهترین عملکرد را دارند و کمتر از رنگ‌های دیگر، کثیفی و گردوغبار روی بدنه را نشان می‌دهند.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    بهترین نقاش

    بعضی از رنگ‌ها مانند زرد، آبی روشن و سفید در تاریکی بهتر دیده می‌شوند و بنابراین احتمال تصادف رانندگی را پایین می‌آورند. در مقابل رنگ‌هایی مانند مشکی، آبی تیره و خاکستری قابلیت دید کمتری در شب دارند و احتمال تصادف با خودروهایی به این رنگ‌ها بیشتر است. به‌طورکلی، رنگ سفید ایمن‌ترین و رنگ مشکی پرخطر‌ترین رنگ ازنظر احتمال تصادف رانندگی در شب است.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    سعید میری

    بی شک یکی از عوامل بسیار مهم در جذابیت و زیبایی هر اتومبیلی جدا از مدل و طرح، رنگ آن اتومبیل می باشد. هر اندازه نوع رنگ بدنه اتومبیل از کیفیت بیشتری برخوردار باشد، خودرو از جذابیت بصری و رنگ بالاتری برخوردار می باشد. با توجه به پیشرفتی که امروزه صنایع خودرو سازی از لحاظ فنی، مکانیکی و طراحی در تولید اتومبیلهای جدید داشتند، به همین اندازه در تولید رنگها و طیف متنوعی از رنگها با ساختار و ترکیب جدید هم داشتند. اولین فاکتوری که شما را برای یک اتومبیل جدید تحت تاثیر قرار می دهد، رنگ و مدل آن اتومبیل می باشد. علاوه بر زیبایی رنگ خودرو در تعیین قیمت هر ماشینی نیز تاثیر گذار است. چنانچه اگر به رنگ خودرو آسیب وارد شده باشد، یقینا در افت قیمت آن اثر دارد. بنابراین کسانی که به مسائل مربوط به خودرو علاقمند هستند، باید هم با انواع رنگ خودرو آشنایی داشته باشند، هم کارشناسی خودرو بخصوص کارشناسی رنگ.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    ملایی پور

    رنگ خودرو ها در ابتدا همگی به صورت رنگ روغنی بودند (متالیک نبودند) که از دولایه تشکیل شده اند که اولین لایه، لایه ی آستر یا پرایمر است که این لایه واسط بین رنگ اصلی و بدنه فلزی و سیاه خودرو بودو لایه بعدی هم لایه اصلی رنگ است که روی لایه آستر قرار میگرفت.
    رنگ های نسل جدید همان رنگ های متالیک می باشند که علاوه بر دو لایه آستر و رنگ، از یک لایه دیگر به نام کیلر یا محافظ شفاف تشکیل شده اند.
    کیلر که آخرین لایه رنگ خودرو می باشد،در آخرین سطح رنگ قرار دارد و وظیفه اش نگهداری و محافظت از دانه های اکلیلی داخل رنگ ماشین می باشد .
    در صورت نبودن این لایه، رنگ متالیک به هیچ عنوان دوام و براقیت نخواهد داشت. در کل به دلیل وجود داشتن کیلر،رنگ های متالیک مقاومت زیادی دارند. تنها ایرادی که رنگ های متالیک دارند این است که مرور زمان حالت ماتی به خود می گیرند که دلیل آن هم خط و خش های بسیار ریزی هستند که به چشم دیده نمی شوند.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    نقاش جوان

    انواع مختلفی از رنگ خودرو در بازار موجودند که هر یک دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. مواد اولیه این محصولات می‌تواند متفاوت باشد و از طرفی نحوه تولید آن‌ها هم فرق می‌کند. به همین جهت کیفیت رنگ‌ها نیز متفاوت است و هر یک برای استفاده در شرایطی خاص تولید شده‌اند. در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را به ‌طور مختصر بررسی می‌کنیم.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما

    بینایی تا

    قیمت رنگ ماشین صدفی نسبتا بالاست و معمولا برای خودروهای لوکس به کار می‌رود. کریستال‌های سرامیکی مورد استفاده در این رنگ باعث می‌شوند که بیننده از زوایای مختلف، رنگ‌های متفاوتی را مشاهده کند.

    بازرگانی کمال

    ممنون از شما