پولیش بدنه ماشین

پولیش (Polishing ) اصطلاحی است که برای طیف وسیعی از فرایندهایی طراحی شده که به منظور حذف یا جابجایی نقایص سطحی و افزایش براق شدن سطوح مختلف به کار می رود. به عنوان مثال پس از ساخت، تعمیر و رنگ برخی مصنوعات فلزی یا چوبی، شیشه، پلاستیک و رزین اپوکسی می توان با استفاده از دستگاه پولیش سطح را زیباتر و و براق تر کرد. پولیش از جمله کارهای ترمیمی می باشد. از موارد کاربردی پولیش کاری می توان به پولیش سطحی فلزات، پولیش بدنه خودرو اشاره کرد.

پولیش خودرو، مایعی است که می‌توان آن را با دست، پارچه یا دستگاه پولیش برقی روی سطح بیرونی بدنه‌ خودرو مالید. پولیش بدنه ماشین باعث دوچندان شدن زیبایی خودرو شما می‌شود و عیوب جزئی ظاهر آن را به خوبی برطرف می‌کند. این مایع پس از تماس با رنگ خودرو، یک لایه بسیار نازک از رنگ را برمی‌دارد تا آسیب‌هایی که به رنگ اتومبیل رسیده است را کاملا پاک و چندین برابر درخشان‌تر از قبل کند؛ اما، نکته‌ قابل توجه این است که پولیش‌کاری باید با توجه به عمق خراش و شدت آسیب انجام شود؛ بنابراین، لازم است که انواع پولیش خودرو را بشناسید و هر کدام از آن‌ها را در موقعیت مناسب استفاده کنید.

ویژگی‌های پولیش خودرو

  • افزایش چند برابری درخشندگی و شفافیت رنگ خودرو؛
  • محافظت جزئی از رنگ تا مدت محدود؛
  • رفع آسیب‌های ظاهری بدنه خودرو؛
  • استفاده بسیار آسان.

انواع پولیش خودرو

پولیش ماشین بر اساس قدرت ساییدگی تقسیم میشوند. هرچه پولیش سفت تر و خشن تر باشد قدرت بالاتری در ساییدگی دارد و اگر قدرت ساییدگی نداشته باشد به آن واکس پولیش می گویند. نوع دیگری از پولیش هم پولیش های تک مرحله ای نام دارند.

برای زیباتر نشان دادن بدنه ی خودرو، از واکس پولیش استفاده می شود. پولیش واکس و پولیش خودرو هر دو برای براق شدن بدنه اتومبیل به کار می روند ولی عملکرد آنها با یکدیگر متفاوت هستند. واکس برای براق شدن رنگ بدنه ی خودرو یک لایه به بر سطوح رنگ شده اضافه می کند ولی پولیش خودرو یک لایه نازک از رنگ بدنه را از بین می برد و آن را براق تر می کند. بعد از پولیش کردن بدنه ی خودرو، برای محافظت از لایه ی جدیدی که توسط پولیش اتومبیل ایجاد شده، از واکس استفاده می کنند.

نوع پولیش ماشین باید بر اساس نوع کاری باشد که قصد انجام آن را دارید. زیرا انتخاب پولیش نامناسب نه تنها نتیجه ی مطلوب نمی دهد بلکه زیان بار نیز خواهد بود.

پولیش ها هم مانند سمباده ها دارای شماره و عدد هستند که نرمی و زبری آنها را تعیین می کند. ولی در پولیش خودرو هر چه عدد روی آن بزرگ تر باشد پولیش نرم تر و هر چه عدد کوچک تر باشد پولیش زبرتر خواهد بود. عدد پولیش های متداول و مورد استفاده تر، از 1000 تا 4000 است.

پولیش زبر

خطوط عمیق را پولیش زبر می‌تواند از بین ببرد و ترمیم کند. از پولیش زبر به‌هیچ‌ عنوان نباید برای خطوط سطحی استفاده کرد، زیرا به دلیل زبری، مانند یک سنباده عمل می‌کند و به رنگ آسیب می‌رساند. برای تشخیص خطوط عمیق، ناخن خود را روی خطوط قرار دهید اگر ناخن شما به سطح آهن رسید آن خطوط عمیق بوده در غیراین‌صورت خطوط سطحی هستند.

پولیش زبر در برطرف کردن ماتی چراغ خودرو نیز مفید است. اگر چراغ خودرو شما مات شده است و قصد خرید چراغ ندارید، می‌توانید از پولیش زبر برای شفاف کردن طلق چراغ نیز استفاده کنید.

از پولیش‌های زبر اتومبیلی، با احتیاط استفاده کنید! پولیش‌های زبر یکی از انواع پولیش‌های خودرو هستند که کاربرد زیادی در رفع آسیب‌های ظاهری در بدنه خودرو دارند؛ اما، به دلیل درشت‌بودن ذرات آن و زبربودن آن‌ها، لایه نسبتا ضخیمی از رنگ را هنگام پولیش‌کاری برمی‌دارند که می‌تواند آسیب شدیدتری به رنگ خودرو برساند و جذابیت ظاهری خودروی شما را کاهش دهد. مقدارلایه برداری پولیش‌های زبر با سنباده‌های زبر تقریبا برابر است!

بنابراین در مواقعی که بدنه خودروی شما دچار آلودگی‌ها و آسیب‌های عمیق مانند خط و خش‌های عمیق شده، یکی از بهترین انتخاب‌های شما می‌تواند استفاده از پولیش‌ زبر برای حل این مشکل و احیای جذابیت ظاهری خودرو باشد. البته این نکته نیز قابل توجه است که کیفیت پولیش‌ها مخصوصا پولیش‌های زبر، بسیار مهم بوده و باید در انتخاب آن دقت کنید.

آموزش پولیش بدنه ماشین با دستگاه

پولیش نرم

پولیش نرم ماشین برای از بین بردن خطوط سطحی استفاده می‌شود. اگر سطح رنگ خیلی آسیب جدی ندیده باشد و سطحی باشد این نوع پولیش را باید انتخاب کرد. استفاده از این نوع پولیش بدون آنکه آسیبی به سایر نقاط رنگ بدنه برساند، خط‌و‌خش را برطرف می‌کند.

پولیش نرم، ماتی رنگ را نیز از بین می‌برد. با توجه به دو خاصیت سایندگی و براق‌کنندگی که دارد گردوغبار روی رنگ را برمی‌دارد و رنگ را براق می‌کند.

پولیش نرم دسته‌ای مفید و کاربردی از انواع پولیش اتومبیل است که علاوه بر راحتی در استفاده، تاثیر منفی بسیار کمی روی رنگ خودرو دارد و می‌توان از آن برای آسیب‌دیدگی‌های سطحی و جزئی مانند آسیب‌های ناشی از فضولات پرندگان، خط و خش‌های جزئی، آفتاب سوختگی‌های سطحی و غیره … استفاده کرد. در ادامه با زیرمجموعه‌های پولیش نرم آشنا می‌شوید که هر کدام کاربردهای مختلفی دارند.

پولیش نرم: پولیش تمیزکننده

یکی از پولیش‌های نرم موجود، پولیش تمیزکننده است. این نوع از پولیش ماشین در بیشتر مواقع برای افزایش درخشندگی رنگ خودرو و پاک‌کردن آلودگی‌های سطحی استفاده می‌شود و می‌توان با استفاده از یک تکه پارچه، آن را به بدنه خودرو مالید تا نتایج به خوبی حاصل شوند؛ همچنین، پولیش تمیزکننده اغلب به‌صورت اسپری تولید می‌شود و استفاده از آن بسیار راحت است.

پولیش نرم: پولیش واکس

پولیش واکس نیز یکی دیگر از پولیش‌های نرم است که قادر به برطرف‌کردن خط و خش‌ها و آلودگی‌های سطحی است و می‌توان در مواقعی که خودروی شما دچار خط و خش‌های سطحی شده، برای رفع آن از پولیش واکس استفاده کنید. البته این نوع از پولیش علاوه بر رفع خط و خش، درخشندگی و شفافیت رنگ خودرو را نیز افزایش می‌دهد و باعث جذابیت بیشتر خودروی شما می‌شود. این نوع پولیش را می‌توانید با استفاده از ابزارهای جانبی‌ که مخصوص پولیش‌کاری است و روی دستگاه‌های مختلفی مانند دریل نصب می‌شود، استفاده کنید.

پولیش ماشین مایعی برای حذف خط و خش از سطوح رنگ شده است. پولیش ماشین ساینده ای که مانند سمباده عمل می کند. دانه های پولیش بسیار ریز تر از سمباده است و پرداخت بسیار ظریف انجام می شود. برای ترمیم یا براق کردن رنگ بدنه ی خودرو، لایه نازکی از رنگ بدنه ی ماشین و یک لایه از فلز را از بین برده تا سطح تمیزی نمایان شود.

پولیش ماشین هم توسط دست و هم دستگاه پولیش برقی قابل استفاده است. برای رسیدن  به نتیجه ی خوب، بهتر است که چندین بار پولیش را با فشار اندک بر بدنه ی خودرو بمالید.

رنگ بدنه ی خودرو، 8 تا 10 لایه رنگ بر روی ورق بدنه ی خودرو است. پولیش یک لایه از این چند لایه رنگ را بر می دارد و بدنه خودرو را براق می کند. پولیش به دفعات زیاد به بدنه آسیب وارد می کند پس باید حتما توسط متخصص این کار انجام شود.

در سطوح تیره رنگ از پولیش ماشین برای رنگ پریدگی و در سطوح رنگ روشن برای براق کردن استفاده می شود.

 

پد پولیش

پدهای پولیش اغلب از جنس فوم و پوست بره هستند. اکثر کسانی که از دستگاه برای پولیش‌کاری استفاده می‌کنند پدهای فومی را مورداستفاده قرار می‌دهند. پدها نیز همانند پولیش‌ها انواع نرم و زبر دارند.

در بین پدها، پد پوست بره بهترین نوع برای از بین بردن خط‌و‌خش‌های ایجاد شده بر روی رنگ ‌هست. این پد بسیار نرم بوده و آسیبی به رنگ نمی‌رساند.

 

پولیش های تک مرحله ای

این پولیش ها خاصیت لایه برداری کم تا متوسط دارند و براق کنندگی آنها از متوسط تا زیاد است. این پولیش هم خراش سطحی را از بین می برد و هم بدنه خودرو را براق تر می کند. نوع پولیش ماشین باید بر اساس نوع کاری باشد که قصد انجام آن را دارید. زیرا انتخاب پولیش نامناسب نه تنها نتیجه ی مطلوب نمی دهد بلکه زیان بار نیز خواهد بود.

پولیش ها هم مانند سنباده ها دارای شماره و عدد هستند که نرمی و زبری آنها را تعیین می کند. ولی در پولیش ماشین هر چه عدد روی آن بزرگ تر باشد پولیش نرم تر و هر چه عدد کوچک تر باشد پولیش زبر تر خواهد بود. عدد پولیش های متداول و مورد استفاده تر، از 1000 تا 4000 است.

تفاوت پولیش خودروهای سفید و مشکی رنگ

با توجه به رنگ‌دانه‌هایی که پولیش‌ها دارند برای هر رنگی از خودرو باید نوع مخصوص همان رنگ تهیه شود. پولیش‌ خودروهای مشکی و سفید متفاوت است و نباید برای هر دورنگ از یک نوع پولیش استفاده کنید.

پولیش خودروهای مشکی

حفظ و نگهداری خودروهای مشکی به‌مراتب سخت‌تر از خودروهایی با رنگ روشن است. شستن به‌تنهایی، این خودروها را تمیز و براق نمی‌کند. اگر می‌خواهید چندین ماه از شستشو خودرو خود خلاص شوید، توصیه می‌شود آن را پولیش کنید. البته که باید از پولیش مخصوص رنگ مشکی استفاده

کنید.قبل از انجام پولیش حتماً خودرو را به‌خوبی شستشو دهید.

 

پولیش ماشین سفید

از پولیش‌های رنگ مشکی و تیره به‌هیچ‌عنوان نباید در رنگ‌های سفید و نقره‌ای استفاده کرد. به دلیل رنگ‌دانه‌های موجود داخل ماده پولیش باعث تیرگی رنگ می‌شود و به‌خوبی رنگ را براق نمی‌کند. خودروهای رنگ سفید را نیز همانند رنگ مشکی شستشو دهید. در شستشوی این رنگ دقت

بیشتری به خرج دهید، زیرا هنگام پولیش‌کاری ممکن است آلودگی‌ها رنگ را کثیف می‌کند و به‌سختی پاک ‌شوند.

 

روش‌های پولیش ماشین

پولیش کردن خودرو به دو روش پولیش دستی و پولیش با دستگاه تقسیم می‌شود. بزرگ‌ترین تفاوتی که میان پولیش دستی ماشین و پولیش با دستگاه وجود دارد مدت‌زمان پولیش کردن است. مسلماً با دستگاه مدت‌زمان کمتری نسبت به پولیش دستی صرف می‌شود.

 

چرا پولیش ماشین اهمیت دارد؟

با واکس زدن لایه‌ای بسیار نازک اما محافظت‌کننده بر روی سطح خودرو می‌نشیند که از تماس مستقیم ذرات با بدنه‌ی خودرو جلوگیری می‌کند. این کار برای ماشین‌های مناطقی مانند جنوب ایران به دلیل تابش نور آفتاب بسیار ضروری است.

واکس ماشین نه‌تنها از تماس گردوغبار با ماشین جلوگیری می‌کند بلکه از تماس آب و رطوبت هم خودداری می‌کند. همچنین پولیش ماشین نقص‌ها، خط و خش و فرورفتگی‌های بسیار ریز را نیز پوشش می‌دهد و ماشینی درخشان و بدون عیب به نمایش می‌گذارد.

برای خیلی از افراد این سؤال وجود دارد که واکس زدن خودرو هر چند وقت یک‌بار لازم است؟

برخی از تعمیرکاران و متخصصان امور ماشین استفاده‌ی هر دو ماه یا سه ماه یک‌بار از واکس ماشین را توصیه می‌کنند. استفاده‌ی بیش از حد از واکش ماشین ممکن است باعث سایش سطح خودرو شود.

پولیش‌های خودرو معمولاً به سه دسته واکس مایع، واکس نرم و واکس سخت تقسیم‌بندی می‌شوند.

برای واکس زدن بهتر است ابتدا ماشین کامل شسته شود و هیچ‌گونه آلودگی بر روی آن نباشد. همچنین این کار باید در فضایی به دور از آفتاب مانند پارکینگ و کارواش‌های سربسته انجام شود. برای پخش واکس خودرو می‌توان از انواع اسفنج و پارچه‌های مخصوص کمک گرفت. پولیش‌های

ماشین علاوه بر بدنه‌ی خودرو برای داشبورد و قسمت‌های چرمی ماشین هم مناسب هستند. برخی از پولیش‌ها برای شیشه و چراغ ماشین هم مناسب هستند.

اسپری‌های پولیش ماشین نیازی به دستمال ندارد و بهتر است آن‌ها را از فاصله‌ای حدود 15 تا بیست سانتی‌متری بر روی ماشین اسپری کرد. این اسپری‌ها قدرت براق‌کنندگی، تمیزکنندگی و محافظت‌کنندگی دارند و مناسب برای بدنه‌ی خودرو هستند. برخی از اسپری‌ها تنها برای لاستیک مناسب

هستند به همین دلیل بهتر است پیش از خرید به نوع کاربری آن‌ها توجه شود.

آموزش پولیش زدن ماشین

آموزش پولیش دستی خودرو

نحوه پولیش دستی بدنه ماشین را مرحله ‌به ‌مرحله و در ۱۰ نکته مفید و قابل‌فهم برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم. این نکات و مراحل را با دقت بخوانید تا به‌راحتی خودرو شخصی خودتان را پولیش کنید.

۱. ابتدا لوازم کار را آماده کنید. برای این کار به یک قوطی پولیش نرم و تعدادی پارچه پنبه‌ای و نرم احتیاج دارید. دقت کنید که در بازار پولیش‌های مختلفی در دسته‌بندی‌های نرم و زبر وجود دارد، شما باید پولیش نرم را تهیه کنید!

۲. چه برای پولیش کردن و چه برای واکس زدن همیشه اولین مرحله شست‌وشوی ماشین است. برای شست‌وشو از شامپو‌های مخصوص ماشین یا مایع‌ ظرف‌شویی استفاده کنید و هرگز این کار را با پودر لباس‌شویی امتحان نکنید زیرا خط و خش‌های بسیار ریزی روی بدنه ایجاد می‌کند. مطمئن شوید که تمام گل‌و‌‌لای و ذرات شن از روی بدنه پاک‌شده باشد.

۳. بعد از اتمام شست‌وشو بدنه خودرو را کاملاً خشک کنید یا اندکی صبر کنید تا بدنه کاملاً خشک شود و هیچ رطوبتی باقی نماند. بهتر است خودرو را در یک مکان دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید، البته دمای محیط خیلی هم نباید پایین باشد زیرا گرما و سرمای بیش‌ازحد بدنه باعث ماسیده شدن پولیش می‌شود و کار را سخت می‌کند.

۴. برای شروع حداقل به دو تکه پارچه نیاز دارید، یکی برای پولیش کردن و دیگری برای تمیز کردن بدنه. برای این کار می‌توانید از دستمال‌های میکرو فایبر یا پارچه‌های حوله‌ای نرم یا پنبه استفاده کنید.

۵. ابتدا مقداری پولیش مخصوص اتومبیل را روی قسمت موردنظر از بدنه قرار دهید و پارچه شروع به مالش آن روی بدنه کنید. این کار را می‌توانید به دو صورت خطی (رفت‌ و برگشتی) و چرخشی انجام دهید ولی دقت داشته باشید هرکدام از این روش‌ها را که انجام می‌دهید باید تا انتها همان الگوی ثابت را ادامه دهید. بهترین روش حرکت رفت و برگشتی عمود بر خراش‌ها است که با تکرار آن می‌توانید تمام خراش را حذف کنید.

اگر می‌خواهید فقط یک خراش را از بین ببرید در همان محدوده این کار را انجام دهید ولی اگر قصد دارید کل بدنه را پولیش کنید این کار را ابتدا از یک ناحیه شروع کنید و رفته‌رفته به سمت قسمت‌های دیگر حرکت کنید. این کار را تا جایی که مواد پولیش روی بدنه تمام شود ادامه دهید و اگر احساس می‌کنید هنوز خش‌ها برطرف نشده‌اند می‌توانید بازهم پولیش بزنید و دوباره این کار را انجام دهید.

برای اینکه پارچه شما به‌راحتی روی بدنه حرکت کند سطح رنگ را با آب مقداری مرطوب کنید. در غیراین‌صورت کارتان سخت می‌شود و به‌زودی خسته می‌شوید.

۶. قسمت‌هایی از بدنه که بیشتر در معرض آسیب هستند مانند زیر دستگیره‌ها و رکاب ماشین نیاز به‌دقت و حوصله بیشتری برای پولیش زدن دارند، زیرا تعداد خش‌های این نقاط بیشتر است.

۷. دقت کنید که پولیش را روی قسمت‌های پلاستیکی مثل سپر و دستگیره و چراغ‌ها نمالید زیرا باعث کدر و مات شدن آن‌ها می‌شود.

۸. درصورتی‌که یک خراش به حدی عمیق است که با پولش نرم محو نمی‌شود می‌توانید از پولیش زبر استفاده کنید. برای این کار ابتدا مقداری پولیش زبر روی محل موردنظر قرار دهید و به‌آرامی شروع به مالش آن روی خراش کنید. ولی به خاطر داشته باشید که در این کار به‌هیچ‌وجه زیاده‌روی نکنید، زیرا پولیش زبر همانند یک سنباده عمل می‌کند و بی‌دقتی هنگام استفاده از آن می‌تواند به رنگ بدنه آسیب بزند. بعدازاین که از پولیش زبر استفاده کردید احتمالاً رنگ آن ناحیه مقداری کدر شده است که باید به‌وسیله پولیش نرم دوباره براق شود.

۹. بعدازاینکه کارتان با پولیش تمام شد باید با یک حوله یا پارچه نرم کل بدنه را پاک ‌کنید تا تمام آثار چربی و پولیش باقی‌مانده از روی بدنه پاک شود. همچنین می‌توانید یک‌بار ماشین را بشویید. اگر می‌خواهید در ادامه از واکس استفاده کنید شستن ماشین نتیجه بهتری می‌دهد.

۱۰. درنهایت بهتر است بدانید که برای جلوگیری از آسیب به رنگ ماشین به‌هیچ‌وجه در استفاده از پولیش زیاده‌روی نکنید و این کار را به حداکثر سالی یک‌بار و آن‌هم در صورت نیاز محدود کنید.

خرید انواع پولیش ماشین

نحوه پولیش ماشین با دستگاه

کار با دستگاه پولیش مهارت خاص خود را نیاز دارد. اما با این حال با چندبار استفاده می‌توان نحوه کار با دستگاه را به‌راحتی یاد گرفت. هرچند این کار خیلی سخت و تخصصی به‌نظر نمی‌رسد، اما بهتر است نکات زیر را مدنظر قرار دهید :

۱. ابتدا باید مواد و وسایل موردنیاز را تهیه کنید. مقداری پولیش نرم به همراه یک پد نرم و یا پد پوست بره به همراه داشته باشید. در این مرحله پد را کمی مرطوب کنید. نیازی نیست که پد را کاملاً خیس کنید.

۲. مقداری پولیش بر روی پد مالیده و پد را آغشته به پولیش کنید. با استفاده از دستگاه نیازی نیست پولیش را بر روی بدنه خودرو بزنید. آغشته کردن پد با پولیش برای این کار کافی است.

۳. دستگاه را به بدنه خودرو نزدیک کنید. دستگاه را در دور آرام روشن کرده و بر روی قسمت موردنظر قرار دهید. به دستگاه فشار وارد نکنید. چراکه فشار زیاد بر دستگاه باعث از بین رفتن رنگ ماشین می‌شود.

۴. دستگاه را همانند حرکات پولیش دستی به‌صورت طولی حرکت دهید. تا زمانی که خط‌و‌خش‌های موردنظر از بین نرفته دستگاه را از بدنه جدا نکنید. در بخش‌هایی از بدنه خودرو که حساسیت بیشتری دارند کمتر فشار وارد کنید.

 

جمع‌بندی

با توجه به مطالب و نکات بالا سعی کنید در طول سال فقط یک‌بار از پولیش ماشین استفاده کنید. در صورت استفاده بیش‌ازحد از پولیش به دلیل خاصیت سایندگی که دارد مانند سنباده عمل کرده و رنگ خودرو را از بین می‌برد.

پولیش کردن خودرو کار چندان سختی نیست. اگر می‌خواهید متحمل هزینه‌های زیاد نشوید با یک قوطی پولیش و پارچه و پنبه مخصوص می‌توانید به‌راحتی خودرو خود را پولیش کنید. در نظر داشته باشید که در حالت عادی و در اغلب موارد می‌بایست از پولیش نرم استفاده کنید. فقط در صورتی

از پولیش زبر استفاده کنید که بخواهید سطوح عمیق را ترمیم کنید که در این حالت هم توصیه می‌شود دقت بیشتری داشته باشید.